Alles met beton

Over Nicsin

PROFIEL

Beton is zo oud als de weg naar Rome, de eerste toepassing van ‘beton’ stamt uit de tijd van de Feniciërs en later de Romeinen, op basis van kalk en puzzolaan (vulkanische) as. Na eeuwen van stilstand kwam de toepassing van beton begin vorige eeuw in een versnelling door de uitvinding van gewapend beton.

Met grotendeels dezelfde componenten als toen is het veruit het meest toegepaste bouwmateriaal in onze moderne wereld. Te bedenken dat alleen al in Europa meer dan 70% van de infrastructuur uit beton bestaat.

Wij zijn gespecialiseerd in het repareren van beton van zodanige kwaliteit dat onze reparaties duurzaam zijn en altijd waarde toevoegen.

In deze enorme betonbranche zijn wij, Nicsin Breukelen BV, actief als betonspecialist. Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van betonwerkzaamheden van zodanige kwaliteit dat onze reparaties duurzaam zijn en altijd waarde toevoegen. Daarbij staan wij voor u klaar waar en wanneer het nodig is! Van het begin tot het eind zijn wij betrokken en denken graag met u mee. Het is onze passie om onze kennis, ervaring én aandacht in te zetten om slimme oplossingen te bieden en u te ontzorgen.

Betrouwbaar

Flexibel

Kwalitatief

Oplossingsgericht

Sinds 1996

Als je Nicsin Breukelen BV hoort, volgt al snel “alles met beton”. De bekende quote is ontstaan in een periode dat het bedrijf in sneltreinvaart uitgroeide tot een alleskunner in de betonbranche. Maar alles wat nu groot is, is ooit klein begonnen. Voor Nicsin Breukelen BV was dit in het jaar 1996, toen Nico Sinke zijn eenmanszaak in betonreparatie startte. Nico gebruikte een combinatie van zijn voor- en achternaam om een unieke naam te geven aan het bedrijf. Dat wat in 1996 begon met een enkele kleine klus in betonherstel, groeide gestaag door naar meerdere klussen verspreid over het hele land. 

Al snel werd duidelijk dat beton een heel breed vlak bestrijkt en Nico maakte het daarom zijn doel om naast betonreparaties het volledige betonherstel pakket te beheersen. In die periode ontwikkelde hij zich in injectiewerkzaamheden en reinigingswerk. Het duurde niet lang voordat er meer mankracht nodig was en Nico medewerkers aantrok, in 2005 ging de eenmanszaak daarom officieel verder als een BV.

Alles met beton

In de jaren die volgden breidde Nicsin haar pakket nog meer uit en ontwikkelde het bedrijf zich in technieken voor straalwerkzaamheden, hyrdrofobeer- en keimwerkzaamheden en het herstellen van prefab-elementen.

Op den duur werd de vraag gesteld: Hoe kunnen wij een organisatie zijn die alles kan met beton? Om dit te realiseren is er volop aandacht geweest voor ontwikkeling binnen Nicsin door middel van trainingen, brede techniek-beheersing en certificering op verschillende gebieden zoals de VCA- en Kiwa certificering. Dit ontwikkelingsproces verliep succesvol en sindsdien is alles met beton ook de slogan van het bedrijf.

De volgende stap

Na jaren van constante groei brak er begin 2015 een nieuwe periode aan. Nico Sinke droeg het bedrijf over aan zijn twee zoons. Sindsdien staan Niek Sinke en Francois Sinke aan het roer en heeft Nicsin zich verder ontwikkeld. 

De extra aandacht voor scholing en ondersteuning plus controle op de werkplek, heeft bijgedragen aan een kwalitatief hoogwaardige en onderscheidende manier van werken binnen Nicsin. Door continue het proces bekijken, evalueren en verbeteren, willen wij u oplossingen bieden van zodanige kwaliteit dat ze altijd duurzaam zijn en waarde toevoegen

Blik op de toekomst

Op dit moment heeft Nicsin een team dat bestaat uit ruim 75 medewerkers op de buitendienst waarmee wordt gewerkt in heel het land. Wij werken voor de landelijke aannemers alsmede voor vele middelgrote en regionale aannemers. Hierdoor hebben wij ook zeer uiteenlopende en prachtige projecten: van miljoenenprojecten tot aan privéhuizen. Met een kruiwagen vol ervaring, kwaliteiten en technieken maakt Nicsin nu dagelijks haar slogan waar: Alles met beton!

Zoals u kunt zien is er door de jaren heen veel binnen ons bedrijf veranderd, maar één ding zal er nooit veranderen: dezelfde waarden blijven centraal staan. Zo kunt u rekenen op ons rekenen waar en wanneer het nodig is, bieden wij kwaliteit tot in detail en de juiste oplossing! 

Duurzaamheid

Beton bestrijkt een heel breed vlak dat constant in ontwikkeling is en waarbij de mogelijkheden steeds meer toenemen. Bekend is dat de kwaliteit en de toepassingen in de laboratoria ver vooruitlopen op de toepassing in de huidige bouw. Er wordt op dit moment gewerkt aan zelfherstellend beton (Bio-beton), waarin scheuren worden gedicht door toegevoegde bacteriën. Daarnaast zijn er innovatieve ideeën op de markt als 3D-beton, ultrasterk (UHSB) of vezelversterkt beton (om lichter en slanker te bouwen), ideeën die langzamerhand werkelijkheid worden. Veel van deze nieuwe betonsoorten zijn duurzamer, want ook de maatschappelijke vraag naar duurzaam beton wordt door de klimaatveranderingen steeds groter.

Wereldwijd gezien zorgt de productie van cement op dit moment voor vijf procent van de CO2-uitstoot. Dat is meer dan de gehele uitstoot van de transportsector bij elkaar. Met het oog op al deze trends en ontwikkelingen staan wij als Nicsin voor duurzame en innovatieve oplossingen.